Tempus-Fugit (De tijd vliegt)

Wij, leden van de grijze vloot, en ons (inmiddels overleden) vriendje 'Omar'     

        
 

    

Wij zijn Janny en Jaap. 

We zijn op 18 maart 2020 verhuist van Moordrecht naar Waddinxveen.

                         

Werken doen we op dit moment al 8 jaar niet meer, dat hebben we lang genoeg gedaan, resp. 49 en 37 jaar en genieten nu van een pensioentje, aangevuld met wat AOW-fooitjes....

(op de zeevaart waren ze nl. regelmatig vergeten een bijdrage te leveren aan het fonds voor noodruftige zeelieden)

Jaap werkte na de zeevaartschool als (ass.-/4e- en 3e-) scheepswerktuigkundige op de grote handelsvaart. Vnl. zgh. "lichte-/product-/schoneladingtankers". 
Dat op tankers varen, had als oorzaak dat ik tijdens mijn stage toevallig op een categorie 'K-tanker' van Shell  terechtkwam. Daarna via via bij de VCK/AMTM/AOM terechtgekomen en daar niet meer weg te branden. Dit waren firma's in "den langhen omvaert" ofwel de wilde vaart. Soms ook wel de "never come back line" genoemd. 
 
Daarna ben ik aan de wal gaan werken en via enkele interressante en zeker intensieve zijsporen  werkzaam te zijn geweest, als facilitair manager, milieu-, risico- en veiligheidsexpert geeindigd. 
Maar het gaat hier voornamelijk om het hobbyvaren.
 
 Janny heeft altijd in diverse sectoren in 'de zorg' gewerkt. Dat was "hard voor weinig" overigens. Moet je voor in de wieg gelegd zijn en/of een zendingsmentaliteit hebben. Dag en nacht werken alleen maar omdat je het wilde. Rijk word je er niet van namelijk.
 
Ons laatste vriendje Omar  was een 'Jack Russeltje' (mét papieren zelfs) die op 1 maand na 16 jaar oud is geworden. Het was een rustige en gehoorzame scheet van een hond ! Hij werd echter oud en 'sleets' en had meerdere kwalen. Echt doof, staar, artrose en redelijk dement. We hielden hem (nog) op de been met medicijnen. Maar na veel twijfel en na advies van de dierenarts hebben we hem toch helaas in april 2017 moeten laten inslapen. 
 
 We zijn allebei in 2008, 2009 en 2010 bij toerbeurt 2x levensbedreigend ziek geweest. Het zag er echt beroerd uit, ook voor de toekomst. Achteraf is het tegen de verwachtingen in toch weer sterk verbeterd en de daaraan overgehouden kwalen zijn nu beheersbaar en er goed mee te leven.
 
Nu verdoen we onze tijd met 'bootje varen en koffiedrinken'. En zo niet, hebben we altijd nog de kleinkinderen.
 
 Zo.......dan weet je dat ook allemaal maar weer.

   Onze vormen van tijdverdrijf   

 
Wij hebben eerder nóg een plezierboot (Altena motorkruiser) gehad en tussendoor ook nog een (Bürstner) camper. Lees hierover verder onder het kopje "Hobby's"
 
Veel varen met de "Basher"
 
Toeren met de camper
Recreëren met de "Secundo"
 

Doorzoek de website

Contact

Ga naar de tab "Contact" voor een e.v.t. E-mail en/of een bericht in het Gastenboek

Young saylor and his ships

 De bekende (en beruchte) HOTLo

 

 

 

 

    

     

Meer over dit type schepen vind je onder deze link: 

www.cnooks.nl/index.php?p=502